De kracht van onze MINERALE zonnelijn

Minerale SPF

De kracht van de zon geeft ons weer volop energie, een goed humeur en we zijn minder vermoeid. We genieten er heerlijk van zodra de zon er is.

Maar, let op. Wanneer de UV-straling niet meer door de melanine kan worden tegengehouden resulteert dit in verbranding, net als een emmertje dat overstroomt. De huid wordt rood, pijnlijk, voelt warm aan en kan bij ernstige verbranding zelfs opzwellen of blaren vertonen.

Een gebruinde huid heeft echter ook haar schaduwkanten. De gebruinde huid veroudert sneller en heeft later meer kans op het ontwikkelen van huidkanker.

Onze prachtige MINERALE zonnelijn van Sothys kan heel veel bescherming bieden en problemen voorkomen! De Talloze voordelen van een minerale zonnefactor ten opzichte van een chemische zonnefactor:

 1. Zinkoxide houdt de huid koel en laat de huid ademen.
  Het reflecteert de warmte en energie van de zonnestralen van de huid, waardoor de temperatuur wordt verlaagd. Om deze reden is minerale zonnebrandcrème in het bijzonder gunstig in het minimaliseren van huidontstekingen en roodheid geassocieerd met acne, rosacea en overgevoeligheid.
 2. Geeft minerale bescherming tegen de zon
  Hoewel zink zelf in de natuur te vinden is, wordt zinkoxide gecreëerd door het minerale zink te combineren met zuurstofmoleculen. Wanneer deze twee elementen worden verdampt en gecondenseerd, vormen ze een fijn poeder dat bovenop de huid ligt en een beschermende barrière vormt tegen UVA- en UVB-stralen. Behalve een fysieke blokkering, fungeert zinkoxide als een soort spiegel om UV-stralen te weerkaatsen voordat ze het huidoppervlak kunnen binnendringen.
 3. Ondersteunt collageenproductie
  UV-blootstelling is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige veroudering. Schade door de zon stelt de huid bloot aan vrije radicalen die collageen, wat bestemd is om de huid vol en elastisch te houden, afbreken en vernietigen.Zink dient als een co-factor in collageensynthese door het eiwitcollagenase te activeren. Dit eiwit activeert de collageenproductie om bindweefsel te bouwen en te herstellen
 4. Helpt acne te behandelen
  Zinkoxide is ook gunstig bij de behandeling van acne-gevoelige huid. Onderzoek heeft aangetoond dat zink de ontsteking van de huid effectief vermindert, de groei van acne veroorzakende bacteriën remt en de talgklieractiviteit reguleert. Het heeft ook de eigenschap om de poriën te verstevigen en hun uiterlijk te minimaliseren. Om deze reden vind je Zinkoxide terug in verschillende acnebehandelingen van Éminence Organics  waaronder het Acne Advanced Treatment System.
 5. Hypoallergeen en niet-comedogeen
  Minerale zonnefilters zijn hypoallergeen en niet-comedogeen. Met hun ontstekingsremmende eigenschappen zijn ze zacht genoeg voor de meest gevoelige huidtypes. En ze zijn vrij van poriënverstoppende siliconen, waardoor ze een betere optie zijn voor mensen die neigen naar een onzuivere huid. Geschikt voor alle huidtypes.
 6. Milieuvriendelijk
  Minerale zonnebrandmiddelen zijn ook koraalrif veilig. Zinkoxide en titaniumdioxide vormen geen bedreiging voor de delicate koraalriffen van onze planeet. Ze zijn een ideale, milieuvriendelijke keuze voor strandgangers en bestemmingsreizigers die ‘oceanside’ resorts bezoeken.
 7. Breed Spectrumbescherming
  Minerale zonnebrandmiddelen weerspiegelen zowel UVB- als UVA-stralen van het huidoppervlak. UVB-stralen veroorzaken zonnebrand en ongemakkelijke symptomen zoals roodheid, droogheid en jeuk. UVA-stralen, die dieper in de huid doordringen, zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering en spelen een sleutelrol bij de ontwikkeling van een melanoom.
 8. Veilig voor de gezondheid
  Als er geen chemische stoffen in het lichaam komen, dan hoeft het lichaam deze ook niet op te ruimen of te neutraliseren, je wordt van een aantal chemische grondstoffen namelijk niet echt blij.

Wat is een minerale filter?

Chemische filters trekken echt de huid in en houden hier de UV stralen tegen. Zo zijn er de zogenaamde chemische filters die vaak bestaan uit octisalate, oxybenzone, avobenzone, homosalate, octinoxate en octocrylene. Deze chemicaliën zijn hormoonverstoorders die negatieve invloed hebben op onze voortplantingsorganen, de puberteit vertragen, de vruchtbare cyclus veranderen, het aantal spermacellen verminderen en de schildklierfunctie veranderen, blijkt uit onderzoeken onder dieren. Menselijke vrijwilligers voor een groot onderzoek zijn nog niet gevonden.

Andere chemicaliën zoals retinylpalmitaat (ook wel aangeduid als verrijkt met Vitamine A) verhogen je risico op huidkanker. Tumoren en laesies worden onder invloed van de vorm van Vitamine A sneller ontwikkeld bij blootstelling aan zonlicht.

De chemische filters die je huid moeten beschermen tegen de zon bevatten toxische stoffen die je lichaam langzaam vergiftigen

Minerale filters leggen een soort laagje op de huid en weerkaatsen het licht terug. Daarom worden minerale filters ook wel mechanische of fysische filters genoemd. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn bekende minerale filters.

Minerale filters, gebaseerd op zinkoxide, blijken de veiligere en effectievere zonnefilters tegen zowel UVA- als UVB- licht.

Bijna alle zonnebrandcrèmes bevatten chemicaliën die je hormonen ernstig verstoren.

Waarom is de kwaliteit van zonnebrandcrème zo belangrijk?

 1. Je gebruikt er véél van. Om zonnebrandmiddelen effectief te laten zijn, moet je grote hoeveelheden smeren op alle delen van je lichaam die blootgesteld worden aan de zon. Kortom, als je zonnebrandcrème gebruikt, gebruik je veel en regelmatig. Daarom is het extra belangrijk dat het product veilig is, goed beschermt tegen UV-straling en niet leidt tot huidallergieën.
 2. Het mag niet worden opgenomen in je lichaam. Je huid is je grootste orgaan. Zonnebrandcrème mag uiteraard niet worden opgenomen in je huid, maar moet op je huid blijven liggen.
 3. Onder invloed van warmte en zon veranderen stoffen. Dit is een hele belangrijke. Van plastic flessen gevuld met water weten we inmiddels wel dat je die onder andere vanwege weekmakers niet in de zon moet laten liggen. Hetzelfde geldt voor zonnebrand.

Zonnebrand in een plastic fles zou je nooit in de zon moeten laten liggen

De voordelen bij gebruik van onze zonneproducten, bij het juiste gebruik zijn;

 • Geen roodheden / verbranding
 • Geen dehydratatie van de huid / uitdroging
 • Bescherming tegen het verouderen van de huid / rimpels
 • Voorkomen van pigmentatie problemen
 • Voorkomen van huidkanker
 • Geen beschadiging van de stamcellen en het DNA
 • Het behouden van een prachtig tintje.

De zon beschermingsproducten die wij hebben bestaan uit :

FLUIDE PROTECTEUR ZONES SENSIBLES  SPF 50
Voor zeer lichte, gevoelige huiden of plaatselijk op oren, neus, etc. bij bijvoorbeeld wandelen of fietsen.
Zonder parfum!

LAIT PROTECTEUR VISAGE ET CORPS SPF 30
Voor gezicht en lichaam. Een melkachtige textuur en een parfum van vanille, muskus, bloemig.

LAIT APRES – Soleil CORPS REGENERANT, HERSTELLENDE AFTERSUN VOOR HET LICHAAM.
Geschikt voor alle huidtypes. Kalmeert de huid, hydrateert en maakt soepel, geeft een stralende langdurige bruine tint. Boehavia vermindert roodheid en kalmerend effect  Extract van de vrucht van Kuisboom werkt in op de synthese van melanine in de melanocyten . Stimuleert bruinen zelfs zonder blootstelling aan de zon. Celligent beschermt de stamcellen van de epidermis.

Wij staan graag voor u klaar om u te adviseren!